Populært investorseminar

I underakant av 100 deltakere var på med Grieg Investors Investorseminar på Bygdøy.

Blant annet var tidligere statsminister Kåre Willoch, global aksjestrateg i GMO James Montier, sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank1 og Dave Levanson i Sands Capital Managements med på å gjøre dagen interessant.
Daglig leder i Grieg Investor, Øistein Medlien, åpnet investorseminaret på Bygdøy med å snakke om hva er risiko og hvordan håndterer Grieg Investor dette.
- Risiko er synonymt med usikkerhet. Det vil si, vi vet ikke hva som vil skje, sa Medlien
Hovedpoengene i foredraget til Elisabeth Holvik var at markedet fortsatt er preget av kraftig stimulering og at demografi og de-leveraging kan gi en lang periode med lav avkastning og lave renter globalt.
- Styringsrenten vil fortsatt være lav over lenge tid, men utlånsrentene vil øke på grunn av bankenes kapitalkrav. Boligprisene vil flate ut rundt 2 % i år og maks 2-3% de neste årene. Det betyr en økende risiko for prisfall om alle innstrammingstiltak i statsbudsjett innføres, sa Elisabeth Holvik.
Den globale aksjestrategen James Montier begeistret alle med sitt underholdende og utradisjonelle foredag under Grieg Investors Investorseminar.
Tidligere statsminister Kåre Willoch fikk gjestene under Investorseminaret til å trekke på smilebåndet under sitt foredrag. Han tok oss med på en historisk reise fyllt med en rekke gullkorn. Han var innom alt fra dramatisk vekst i lobbynæringen, det amerikanske helsevesenet, eurokrisen, utviklingen i oljeindustrien, velferdsstaten og kapitalismen knyttet opp mot ideene, suksessene, krisene og reformbehovene.